Torrevieja : met een korrel zout te nemen.

28 november 2019

Torrevieja- a city that never sleeps.

Na Benidorm dé drukst bezochte badstad van de Costa Blanca. En ook belangrijk, gegarandeerd een gezellige drukte het hele jaar door. Wandelen langs de gezellige promenade, een natje en een droogje in één van de vele-restaurants, pootje baden, zonnekloppen, bezoekje aan het prachtige in-Arabische-stijl-casino vervelen is er niet bij.

De grootste zoutproducent van Europa.

Salinas of zoutmeren met een verleden van in het jaar 1321, destijds met een doel als binnenzee te fungeren en voor de visvangst. Maar het liep totaal anders.

Er zwommen geen vissen naar de Salinas, het zoutgehalte was te hoog. Plannen werden gewijzigd en de zoutproductie kwam op gang, naast het toerisme tot op vandaag een belangrijke bron van inkomsten.

Bezoek eens een zoutfabriek

Sinds enkele jaren kan je de zoutfabriek bezoeken. Je kan met een toeristentreintje - vertrekt aan de jachthaven van Torrevieja iets voorbij de
toeristische dienst -naar de zoutmeren. Onderweg krijg je info in meerdere talen – Frans, Engels en Spaans. Je beklimt een zoutheuvel en krijgt het fantastisch uitzicht er gratis bij : roze bekkens van “zout” en een apart bekken voor “fleur du sel”. Of je kan met een segway , in een kleine groep (max 5 pers)een tocht maken langs het zoutmeer. Vergeet achteraf niet binnen te wippen in het museo del Mar y de la Sal en leer meer over het rijke verleden van de stad en de zoutmeren.

 

Natuur en vogels troef.

Heb je nog tijd over, bezoek dan het natuurreservaat in La Mata, Laguna Azul. In het zoutmeer van La Mata wordt vandaag geen zout meer gewonnen. Het is nu een natuurpark waar je kan wandelen en mountainbiken. Voor vogelspotters een echt aanrader. Hier en daar vind je uitkijktorens van waaruit je overzicht hebt over het hele gebied. Het is vandaag een ruisachtige broed- en overwinteringsplaats voor trekvogels.