Murcia in de Winter

28 november 2019

Toch een ‘gota Fria’ in de winterperiode, geen probleem. Dan is er maar één oplossing: een dagje cocooning inplannen.
En mijn topadresje om je te ontspannen en jezelf te verwennen is: de Balneario de Archena.

De Balneario in Archena zijn thermale baden met een heel lange geschiedenis. Ze bestaan al van 500 jaar voor Christus. Ook de Romeinen kwamen hier al.

Een dag relaxen in de stoombaden of even dutten in een bad vol citroenen en je bent gelijk een ander mens. Als het weer het toelaat kan je zonnen op de buiten ligweide of een duik nemen in het buitenbad met warm bronwater. Kinderen zijn toegelaten behalve in het sauna gedeelte.

Alles wat je nodig hebt, is je handdoek en/of badjas, slippers en een badmuts. Je kan ook alles ter plaatse huren. Liever meer dan één dag verwennerij? Of iets bijzonder te vieren? Boek dan een verblijf in één van de vele luxe hotels die je rond de thermale baden vindt

Waar:
In Archena Carretera del Balneario S/N.

Je rijdt richting de stad Murcia, volg de A7 naar Molina de Segura en verder volg je de wegwijzers naar Balneario de Archena. Parkeren kan in een ondergrondse parking. https://balneariodearchena.com/

Voor meer inspiratie:
Ga naar de facebookpagina van Azull. Daar vind je links ‘Groepen’ en in de groep Spanjegenieten vind je allerlei tips en adresje om een heerlijke herfst en winter door te brengen. Vervelen is er echt niet bij.